Градоначелник Симић дао пуну подршку мајкама са троје и више дјеце

IMG_0600
May 13 2021

И ове године је због тренутне епидемиолошке ситуације није одржан традиционални пријем за мајке које су у протеклих шест  мјесеци родиле треће, четврто и свако наредно дијете, близанце и тројке.Ипак,подршка локалне заједнице није изостала па су издвојена средства из градског буџета за 32 мајке које су на свијет донијеле новог члана породице.

Да пандемија није  лоше утицала на наталитет на подручју Дервенте говори и чињеница да су у прошлој 2020.години рођене 34 бебе више него у 2019.години.

Градоначелник Милорад Симић је упутио честитке породицама и новорођенчадима те нагласио да подршка за вишечлане породице не смије бити доведена у питање.

„Ово је помоћ мајкама ,да се нешто симболично уради и да свака од мајки односно родитељи осјете да и ова  „хладна“ администрација жели подијелити ту радост са родитељима,да има слуха за њихове потребе и да у овим тешким временима неко жели да подијели  њихову радост. Ма колико била тешка времена, она не смију  да буду лимитирајућа да дјецу не треба рађати. Дјеца имају своју срећу“, поручио је градоначелник Симић и додао да је Дервента средина која је у доброј мјери обезбиједила могућност за запослење младих људи јер важи за локалну заједницу гдје још увијек има слободних радних мјеста.

Тридест и двије мајке ће добити средства ,од којих је њих деветнаест родило треће, седам мајки је родило четврто дијете, двије  пето, једна шесто и двије мајке су родиле близанце.Мајкама које су родиле треће, четврто и свако наредно дијете биће исплаћена средства у износу од 600 КМ, мајкама близанаца по двије хиљаде марака.За ову намјену ће бити издвојена средства у износу од 22.000 КМ.

Неда и Синиша Тошић су срећни родитељи близанаца Саре и Милоша који су рођени прије четрдесет и три дана. Тошићи имају и седмогодишњег сина Матеја који им је од велике помоћи.     „Веома ме радује чињеница да још неко осим породице мисли на нашу дјецу. Захвалила бих  се градоначелнику и локалној управи  на додијељеним  средствима. Свака помоћ, било новчана или физичка, много  значи родитељима са више дјеце“,рекла је Неда.