Град Дервента подржао изградњу Центра „Подржи ме-9.јануар“ у Косовској Митровици

podrži me -dnevni centar
Apr 28 2021

Град  Дервента је 28. локална заједница у Републици Српској која се одазвала позиву Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије и донирала средства за изградњу Дневног центра „Подржи ме-9.јануар“  у Косовској Митровици. Средства у износу од 1.500 КМ намијењена су за завршетак изградње центра за 158 дјеце и младих са потешкоћама у развоју,  са подручја четири општине са српском већином на сјеверу Косова и Метохије.

Предсједник Одбора  Милорад Арлов  је рекао да је градња Дневног центра почела 2019.године те да је Центар укупне површине 714 метара квадратних  и укупне вриједности 280 хиљада евра.За завршетак  је потребно обезбиједити  још 30 хиљада евра.

„Захваљујући хуманим људима , институцијама, јавним и приватним предузећима, ученицима основних и средњих школа у Републици Српској ове године ћемо,упркос пандемији ,завршити Дневни центар за 158 дјеце и младих са потешкоћама у развоју , чланова Удружења родитеља “Подржи ме“ у Косовској Митровици ,који ће користити као своју другу кућу“, рекао је Арлов.

Дио средстава је прикупљен и путем хуманитарног броја  1412. Акцију је подржало и Министарство просвјете и културе Републике Српске које је претходних година подржало и акцију овог Одбора  „Спојимо српску дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, у коју су биле укључене школе и локалне управе међу којима и Дервента.

Дервента је протеклих година, сваког љета била домаћин за 5о-так основаца из ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Партеша ,ОШ „Бранко Радичевић“ из Цернице и ОШ „Вук Караџић“ из Шилова код Гњилана.