Епидемиолошка ситуација на подручју општине 09.07.2020.године

zina 19,jpg
Jul 10 2020

На основу извјештаја Службе за хигијенско-епидемиолошку заштиту Дома здравља у Дервенти  је 09.07.2020.године потврђена инфекција узрокована корона вирусом  код  три лица са пребивалиштем на подручју општине, тако да је на подручју општине тренутно 11 обољелих  лица. Од три новообољела лица два су била у контакту са особом код које је претходно потврђена инфекција узрокована корона вирусом док једно лице није могло да наведе познати контакт.

Служба  за хигијенско –епидемиолошку заштиту и  Дом здравља Дервента предузимају све  неопходне мјере  ради спречавања даљег ширења  инфекције. Запослени у Дому здравља  улажу максималне напоре да ,у тешким условима, пруже потребну здравствену заштиту  и помоћ свим становницима општине. Из Дома здравља подсјећају да су начини да се заштите од инфекције да се избјегавају све врсте окупљања(свадбе,сахране, рођендани ,вјерска и породична окупљања), да се редовно користе маске ,одржава социјална дистанца од најмање два метра  и  хигијена руку.

Под здравственим надзором се налазе 74 лица. Укупно се опоравило 8 лица и  она су послије два негативна теста  са болничког лијечења упућена у кућну изолацију. Излијечено је 40 лица. Три лица су преминула.
Закључно са  09.07.2020.године  укупно је у Дому здравља тестирано  628 лица.