Двадесет година успјешног рада

Sanino 2,jpg
Dec 19 2019

Фабрика обуће „Санино“ је протекле суботе, уз присуство многобројних представника политичког и јавног живота, пословних партнера и радника, прославила двадесет година успјешног рада. Са 850 запослених у два погона, у Дервенти и Прњавору,представља једну од најуспјешнијих фирми у производњи обуће у региону па и шире. Партнери су јој познати свјетски  брендови из области обућарства као што су „Адидас“, „Меиндл“, „Легеро“ и други.

Директор фирме Радован Пазуревић  је истакао да је фирма направила 25 милиона пари обуће у протеклих двадесет година. „Уз  много труда ,рада и енергије,воље и жеље,као и уз потешкоће које нас непрестано сустижу,можемо рећи да је 20 година прошло брзо али успјешно. Са веома добрим пословним резултатима у протеклих 20 година успјели смо направити 25 милиона обуће  и све то за извоз. Дакле нисмо имали никаквих проблема попут кршења рокова испоруке, лошег квалитета или запошљавања .С правом се можемо похвалити да имамо најбоље партнере у регији  али и држави када је обућарство у питању ,а то с у „Адидас“, „Меиндл“,“Легеро“,“Планика“, „Хајекс“ и остала звучна имена. Својим доласком на прославу нашег јубилеја ,партнери су нам дали до знања да смо им веома битни  и да и даље желе да раде са нама“,рекао је Пазуревић  и нагласио да им је приоритет у наредном периоду да почну да раде свој бренд.“У садашњим околностима , чињеница да је тешко  доћи до репроматеријала на домаћем тржишту,представља лимитирајући фактор.С друге стране објективан је проблем то што у РС и БиХ више нема адекватног процеса едукације и на томе требамо радити“,додао је Пазуревић.

Честитке поводом овог значајног јубилеја породици Пазуревић  и њиховим радницима  упутио је и начелник општине Милорада Симић . „Овај јубилеј „Санина“много значи за Дервенту јер се ради о породичној фирми  која је један од пионира дервентске привреде. Ако се узме у обзир чињеница да се овдје двадесет година ради у тој бранши,да је у породицама запослених у овој фирми за тај период рођено више од 340 дјеце,онда је то заиста велика ствар.За сваку похвалу јесте и чињеница да су сви еминентни  представници  обућарства у Европи вечерас присутни  у Дервенти. Међу више од 800 привредних субјеката који послују у Дервенти  ,“Санино“ је водиља  захваљујући европској причи Радована Пазуревића и његове породице“,рекао је начелник Симић.

Директор „Адидаса“ Волфганг Керт  је присјетио  почетака сарадње са „Санином“. „Још увијек  се добро сјећам када је фирма започела производњу у Дервенти  у малом простору ,а  видите како сада послује и напредује. Недавно смо прекорачили десетмилионити  пар што је потврда добре  сарадње.Желим да упутим захвалност у име свих запослених у „Адидасу“јер само кроз овакву лојалност,у добрим и лошим временима,успјели смо стићи далеко и радујем се будућој сарадњи  са породицом Пазуревићи сваком њиховом наредном јубилеју“,рекао је Керт и нагласио да је овој компанији ,са седамдесетогодишњом тардицијом, веома важно дуготрајно партнерство.

Делегат у Дому народа Средоје Новић је рекао да је Пазуревић прије више од 20 година имао јасну визију .“Ходао је свијетом али је мислио на Дервенту и на хиљаде запослених,чије ће породице живјети од рада у овој фирми.  Као и многи други могао је Пазуревић   да оде негдје друго ,да можда своја средства оплоди и много боље,међутим, он је био везан за ово мјесто у којем је рођен и за људе са којима се дружио. Наиме, овај привредник је постао примјер ,не само Дервенти  већ  и РС која се поноси са њим и са његовим достигнућима“,рекао је Новић.

Прослави  јубилеја присуствовао је и народни посланик Игор Жунић, потпредсједник Скупштине општине Дервента Славен Гојковић, предсједник Спољнотрговинске коморе БиХ  Немања  Васић , предсједник Привредне коморе РС Борко Ђурић и други.