Дом здравља у Дервенти добија ново санитетско возило

potpisivanje ugovora sa domom zdrvalja 033
Apr 23 2021

За набавку санитетског возила за  Дом здравља у Дервенти  биће издвојено 60 хиљада марака из градског буџета .Средства ће бити обезбијеђена  из капиталних грантова непрофитним организацијама.

Данас су уговор о додјели  новчаних средстава потписали градоначелник Милорад Симић и директор Дома здравља Мирко Шаран.

„Данас смо потписали уговор у вриједности од 60 хиљада марака да Дом здравља крене у процедуру набавке санитетског возила .Ова несретна околност је потрошила возила. Све за бољу здравствену заштиту наших суграђана. Када је у питање сарадња управе и Дома здравља то увијек могу похвалити ,то је једна фантастична комуникација. У буџету смо обезбиједили   50 хиљада марака  за здравствене раднике који  пружају услуге мимо радног времена.Они су хероји овог времена на челу са менаџментом Дома здравља. Одвојени су новци да им се да једна финансијска сатисфакција за њихов прегалачки рад. Ово није само пандемијска прича“, рекао је Симић  и истакао да смо прије годину,два и три мјесеца се ваљано одазвали и са кадровима градске управе  и здравственим радницима и направили карантински облик ,који је буџет коштао око четрдесетак хиљада марака . „ Нико није зажалио .Урадили смо једну свету ствар“, нагласио је градоначелник.

Директор Шаран  се захвалио се градоначелнику на подршци  и истакао да је  и раније градоначелник имао слуха за њихове проблеме.

„Поготово у ове двије године када је здравствени систем заиста био преоптерећен. И ма колико ми били  спремни , у овим тешким временима не можемо сами  све да урадимо онако како то треба.И ако имате помоћ оваквих  људи попут нашег градоначелника ,онда сте у позицији да квалитетније обављате те своје свакодневне послове. Добили смо већ педесет хиљада марака, како је рекао градоначелник, за суфинансирање додатних напора љекара и медицинских техничара у процесу вакцинације. Ова средства за санитетско возило ће нам итекако  добро доћи. Наше реалне потребе би биле сваке године једно ново возило и да возило не буде старије од пет година. Ово је срећан дан, дан када ћемо омогућити људима да квалитетније и удобније  путују.Превоз је врло битна карика у нашем збрињавању  и хвала начелнику  на жељи да нам помогне да сви заједно одрадимо овај посао“, рекао је Шаран.

Дом здравља тренутно посједује пет санитетских возила.