„Дјечија недјеља“ обиљежена низом активности у ЈПУ „Трол“

BAKE-VRTIĆjpg
Oct 10 2019

Јавна предшколска установа „Трол“ низом активности, као и протеклих година, обиљежава“ Дјечију недјељу“ под називом „Моја седмица,моја година“.

Јуче (сриједа) је било посебно весело у вртићу. У посјету су малишанима дошле баке и деке , заједно са малишанима у се играли и дружили, такмичили у спортским активностима   те показали да за игру нису битне године. Истичу да би оваквих дружења требало да буде више у току године.

„Дружење са бакама  и декама увијек је интересантно па је  због тога једна од незаобилазних активности током  „Дјечије недјеље“. Ове године по први пут имамо дружење са родитељима  уз музику и плес ,а то нисмо до сада могли да организујемо због запослености родитеља. Оно што желимо је да пошаљемо поруку из вртића да треба да се вратимо породичним вриједностима .У овом ужурбаном времену свакако нам породичне вриједности не недостају  јер имамо мало времена за дружење са породицом ,а томе  треба свакако да се посветимо“, истакла је Гордана Симић, директор „Трола“.

Дружењу са бакама  и декама присуствовао је и начелник општине Милорад Симић.

Данас су се малишани дружили са својим родитељима  и уз музику, плес и осмијехе  још једном показали да су најсрећнији у њиховом друштву.

„Дјечију недјељу“ су малишани започели дружењем са средњошколцима уз експерименте из роботике, а у уторак је средња  вртичка група са својим васпитачицама и директором вртића посјетила четрнаестогодишњег дјечака Милоша Давидовића у Црнчи и уручила му донацију од 1.100 КМ. Средства су прикупљена у оквиру акције ,која је покренута за изградњу куће  јер Милош тренутно живи у неусловном објекту са глухонијемом мајком и дједом.

Активности у оквиру  „Дјечије недјеље“ биће завршене сутра (петак) када ће малишане посјетити представници Црвеног крста. Њима ће бити уручена помоћ коју су малишани и колектив вртића  прикупили током ове хуманитарне седмице за Удружење дјеце обољеле од карцинома „Искра“ у Бањалуци.