Ђачке торбе за 203 првачића

prvačići 157
Sep 03 2018

И ове, као и претходних година,из буџета општине су обезбијеђена средства за куповину ђачких  торби и основног прибора за дервентске првачиће. 203 првачића је данас први пут имало прилику да сједне у школске клупе и добије своју прву ђачку торбу.Торбе им је уручио начелник општине Милорад Симић који је, приликом подјеле торби у ОШ „Никола Тесла“,истакао да је овај вид подршке родитељима у нашој општини пракса већ 14 година.

„Малишани из обданишта улазе у школе и данас се не зна ко је узбуђенији,родитељи или новопечени ученици. Општина је и ове године издвојила средства у висини од 7.000 марака и симболично помогла школовање нове генерације“, рекао је Симић, додајући да је то једна од мјера помоћи породицима и навео као примјере и стипендије, те помоћ породицама са троје и више дјеце.

Директор школе Љубиша Ђурић истакао је да 96 нових ученика уписује први разред ове године у централној, те 11 у подружним школама, што је повећање за 8 ученика.

„И ове године смо уприличили свечано уручење торби и прибора и надамо се да ће то помоћи и нашим родитељима“ ,истакао је Ђурић.

Родитељи су истакли да је ово лијеп гест локалне заједнице и да ће подјела ђачких торби и њима и првачићима остати у лијепој успомени.

Ђачке торбе су подијељене и у основним школама „19.април“ у Дервенти, „Тодор Докић“ у Календеровцима и „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи.