Директор Завода за запошљавање РС боравио у Дервенти

IMGP0159
May 17 2019

Општина  Дервента и дервентски  привредници настоје да што више користе средства која Влада Републике Српске пласира путем Завода за запошљавање РС. Тим поводом је у Дервенти боравио директор Завода Мирослав Вујичић и са руководством општине разговарао  о пројектима чија је реализација у току али и о пројектима који би требало да буду реализовани у наредном периоду.

„Општина Дервента учествује у неколико пројеката запошљавања које реализује Завод. Разговарали смо о наставку сарадње и тражили што бољу позицију за Дервенту,првенствено када је ријеч о запошљавању приправника и дјеце из категорије породица погинулих бораца“,рекао је начелник општине Милорад Симић.

Након сусрета са начелником Симићем и његовим сарадницима директор Вујичић  је рекао: „Ми смо подршка општини и вјерујем да ће након реализације пројеката корист имати што више људи“.Он је посјетио и предузеће „Техпро ЦНЦ“ ,власника Томаса и Веронике  Дритенпрајс.

„Слободно можемо рећи да се дијелови роботске руке за ауто-индустрију широм свијет производе у Републици Српској и ово је један од свијетлих примјера улагања. Разговарали смо и о пројектима Завода о обуци,преквалификацији и доквалификацији  и проблему радне снаге на тржишту рада“,рекао је Вујичић