Дервента је велико градилиште и у овим кризним временима

LEGENOVIĆI
Apr 09 2020

Данас су завршени радови на асфалтирању пута у Горњем Детлаку,дионица Легеновићи-Чолићи, у дужини од 250 метара.

Изградња ове дионице пута је дио вечег уговора о реконструкцији путева, улица и осталих објеката-друга фаза,у оквиру које је завршена реконструкција тротоара и простора код Основне школе „Никола Тесла“, изградња степеница које воде на паркинг простор код зелене пијаце, асфалтирање пута у Горњим Церанима на релацији продавница-Дејановићи-Ћустићи у дужини од 420 метара,који је урађен заједничким средствима општине и мјештана,а планирано је и да се наредних дана обаве радови на асфалтирању пута Наградићи у Црнчи, у дужини од 21о метара.

У току су припремни радови у улицама Поп Јовичина и Озренска и према плану радови на реконструкцији ових улица би требали да буду завршени у току наредне седмице.

Урађене су и помоћне стазе на игралишту ФК „Текстилац“ као и прилаз терену.У току су радови на изградњи новог ватрогасног дома, инвестиција вриједна око милион марака.

Начелник општине Милорад Симић  је истакао да, иако ситуација у којој се налазе Дервента али и остатак Републике Српске због пандемије никоме не погодује , живот мора да тече даље и мора да се ради.

Он је нагласио да је Дервента тренутно велико градилиште , са скоро 7.000 запослених, предузећа несметано послују осим неколико италијанских фирми које раде смањеним капацитетом због недостатка репроматеријала  или немогућности да извезу готове производе, а то су „Амика“ и „Венето схоес“ и домаћа фирма „Дадо“.

„Путеви се асфалтирају,гради се ватрогасни дом и завршавају се послови уговорени још прошле године. Радити се мора,само се морамо понашати ваљано“,рекао  је Симић истакавши да су се посљедњих дана на евиденцију Завода за запошљавање  у  Дервенти јавила 54 тражиоца посла,а  привреда је у истом периоду потраживала 56 радника.