„Дан отворених врата“ у касарни „Здравко Челар“

DAN OTVORENIH VRATA
Nov 19 2019

Дан Оружаних снага Босне и Херцеговине – 1. децембар, већ се традиционално сваке године обиљежава у касарни „Здравко Челар“ у Дервенти у организацији Инжињеријског батаљона,а кроз манифестацију „Дан отворених врата“.И ове године манифестација је наишла на велико интересовање ученика средњих и основних школа на подручју општине  али и грађана.

Припадници Инжињеријсог батаљона су посјетиоцима  приказали средства i опрему из састава своје јединице,њихове техничке карактеристике и могућности кориштења истих у случају помоћи цивилном становништву приликом временских и других непогода. Малишани су и овог пута били најзахтјевнији гости који су од припадника Инжињеријског батаљона тражили објашњења до најситнијих детаља, поготово о војној опреми.

Позиву за учешће у овој манифестацији су се одазвали и припадници Деминерског батаљона, Територијалне ватрогасне јединице из Дервенте, као и припадници МУП-а Републике Српске. Сви учесници су имали посебно интересантан програм што је знатно допринијело квалитету активности али су показали и да постоји успјешна сарадња цивилних и војних структура на подручју општине.

 Посјетиоци су могли да виде и припаднике Инжињеријског батаљона у акцији спуштања низ зид зграде, припаднике Деминерског батаљона у проналажењу мина помоћу дресираних паса, као и у употреби робота у операцијама уклањања експлозивних средстава.