Чувена представа „Женско срце у шињелу“ у Дервенти

žensko srce u šinjelu
Jun 16 2021

Након бројних извођења у Србији и Републици Српској чувена представа „Женско срце у шињелу“ гостоваће први пут у Центру за културу у Дервенти , 29.06. са почетком у 19.00 часова.

Представа говори о женама, српским хероинама у Првом свјетском рату – Милунки Савић, најодликованијој жени у историји ратовања, Флори Сендс, јединој Британки са чином капетана у српској војсци и Надежди Петровић, најзначајнијој српској сликарки 20. вијека, која је напустила лагодан живот у Паризу и вратила се у зараћену Србију да помогне свом народу.Представа има првенствено едукативни и историјски карактер али има и елемената комедије.

 Представа је од стране критике и публике проглашена за једну од најбољих на тему Првог свјетског рата.О томе најбоље говори податак да је уз подршку Министарства културе и информисања Србије изведена у Српском културном центру у Паризу, у новембру 2019.године.

Улоге су повјерене  глумицама  Нини Граховац, Јовани Петронијевић и Весни Паштровић, а режију потписује легендарна глумица Мирјана Карановић.

Представа ће бити изведена уз поштовање свих епидемиолошких мјера.