Четрнаести сусрети инвалида рада Републике Српске

invalidi rada
Sep 18 2018

Савез инвалида рада Републике Српске организовао је у Дервенти  14. зборовање   инвалида  рада чији је домаћин била Општинска организација инвалида рада Дервента. На подручју Републике Српске регистровано је преко 60 хиљада инвалида рада,а њихов положај у друштву је доста тежак, речено је на  свечаној сједници  14. сусрета инвалида рада у Дервенти.

„Савез инвалида рада је организација од посебног интереса за Републику Српску. Већ дуги низ година одржавамо ове сусрете инвалида од Требиња до Новог Града. Овдје ћемо данас измијенити искуства, дружићемо се уз спортске игре. Сарадња са дервентском организацијом инвалида рада је веома добра већ дуги низ година“, рекла је Милка Јовић, предсједник Савеза инвалида рада РС.

Предсједник дервентске организације инвалида рада Ратко Пећић је рекао да су на 14. сусрету инвалида присутни  инвалиди из Добоја, Градишке,Бањалуке, Новог Града, Зворника и Требиња и нагласио да организација у Дервенти  веома успјешно  дјелује пуних двадесет година.“Средства за рад је тешко обезбиједити али је битно да послујемо позитивно“, истакао  је Пећић.

Учесници сусрета су учествовали у такмичењима у куглању и пикаду, затим су посјетили градски  музеј  те  цркву у Доњем Детлаку и историјски комплекс  Амбарине.