Будућим средњошколцима на располагању седам занимања за упис у СШЦ „Михајло Пупин“

Gimnazija 21
May 22 2020

У школској 2020/2021.години планирано је да у Средњошколски  центар „Михајло Пупин“ буде уписано  144 ученика .  Будућим средњошколци ма   из Дервенте и околних општина  на располагању ће бити гимназија општег и рачунарско-информатичког смјера ,те занимања техничар мехатронике, аутоелектричар, електричар-електроинсталатер, техничар  рачунарства и програмирања и модни обућар. Планирано је да буде уписано по једно одјељење у оквиру свих занимања са по 24 ученика у одјељењу. Добра опремљеност  кабинета и учионица и квалификован наставни кадар су сигурно услов да ће ученицима бити пружени најбоља  подршка  у њиховом средњошколском школовању.

Директор  СШЦ „Михајло Пупин“ Предраг Дринић истиче да  је гимназија општег смјера већ годинама једно од најтраженијих  занимања.

„Овај смјер ученицима пружа најбоље и најшире знање које им олакшава полагање пријемних испита. Знање стечено током четири године  отвара врата свих високих школа и факултета. Ученици који су у гимназији имали одличан  и врло добар успјех ,у великом броју уписују жељене факултете као буџетски студенти  смањујући  тако трошкове студирања. Поносни смо јер сваке године наши  ученици учествују на републичким такмичењима из скоро свих предмета и постижу добре резултате. Сваке године учествујемо и сами организујемо културне манифестације,а имамо и богату понуду ваннаставних активности  од којих су тренутно најактуелније драмски студио и музички бенд.За надарене ученике нудимо додатну наставу из математике, физике, хемије,биологије,информатике ,српског,енглеског и њемачког језика“, рекао је Дринић.