Будући првачићи свечано обиљежили крај предшколског образовања

prijem za mališane iz Trola 042
Jun 04 2021

Шездесет малишана завршило је своје предшколско васпитање и образовање у ЈПУ „Трол“. Свој  боравак у овој предшколској установи  свечано су јуче завршили дефилеом  улицама града и традиционалним пријемом ,који је за њих приредио градоначелник Милорад Симић. На платоу испред Центра за културу, кроз игру и пјесму ,опростили су се и са својим тетама .

„ Ово су мали матуранти, мали растом али велики својим постојањем. Срећа су својих родитеља,бака и дека .Данас је овдје велики број родитеља и сродника да прославимо овај велики дјечији празник. Ово је својеврстан излазак у живот, у септембру иду у школске клупе и код нас је традиција да их почастимо  торбама и пожелимо  да буду добри ђаци, да порасту у велике људе,да воле Дервенту и да воле нас мање него што ми волимо њих. Моје честитке дјеци, родитељима и моје велико хвала групи васпитача који су  кроз посљедњи период, више него годину дана ,прошли и кроз тај пандемијски облик“,рекао је градоначелник Симић и пожелио свим малишанима срећу у будућем животу и школовању.

Директор  „Трола“ Гордана Симић се захвалила родитељима  и градоначелнику који су им пружили пуну подршку у њиховом раду у протеклом периоду те васпитачима који су изнијели највећи терет васпитања и образовања малишана.

„Данас је посебан дан за наше дјечаке и дјевојчице ,њих шездесет ,који полазе у школу,а који су били код нас у редовном боравку у вртићу већ пуних пет година. Препуштамо их учитељима и учитељицама и вјерујемо да ће и они урадити добар посао, онако као што смо и ми то урадили. Нажалост, пандемија нас је зауставила у многим стварима али смо некако испливали из свега тога и нисмо дозволили да нашу мотивацију, жељу и вољу за радом ,а поготово наша велика љубав према дјеци је учинила да данас ипак обиљежимо њихов полазак у школу. Поздравила бих наше родитеље,који нас прате и подржавају и који су највеће благо оставили нама у руке и указали нам повјерење. Градоначелнику се такође захваљујем као нашем  великом другу,који је све ове године пружао пријатељску руку нашем вртићу“, рекла је Симићева .Додала  је  да је тренутно 75 малишана  који похађају припремни програм у години пред полазак у школу  тако да ће око 150 малишана ,који су завршили своје предшколско образовање у вртићу „Трол“ , у септембру кренути у први разред. Ове године у вртић ће бити уписано око тридесетак малишана у двије јасличке групе,а  и остали капацитети  ће бити попуњени са дозвољеним бројем дјеце.

Малишани су истакли  да им је драго што полазе у школу и да су у вртићу пуно научили .На свечаности је будући школарац Немања Радановић  уручио градоначелнику  кључ града, захвалио му се у име свих малишана на подршци коју им је пружао и замолио га да кључ преда њиховим млађим другарима док су дјевојчице Маша Токић и Ајна Ибришевић  извеле рецитације.

На свечаности су дјевојчицама и васпитачицама уручене руже.