Zaražena tri zaposlena radnika u Domu za starija lica

SLIKA KOVID 19
Apr 30 2020

Novi virus korona potvrđen je danas kod tri zaposlena lica Doma za starija lica „Zlatni lug“ u Derventi, saopšteno je jutros iz Ministrstva zadravlja i socijalne zaštite RS, tako da je broj oboljelih od Covid 19 u našoj opštini sada sedam.

Na području opštine Derventa pod nadzorom zbog epidemiološke situacije nalaze se ukupno 134 lica, njih dvadeset i šest je u karantinu, dok je ostalima naložena kućna izolacija.

„Tokom prethodna 24 časa deset lica je stavljeno pod zdravstveni nadzor. Četiri su vozači kamiona i nalaze se u izolaciji shodno važećim propisima, tri lica su bila u kontaktu sa oboljelim od „kovid-19“, dva su putnici u međunarodnom saobraćaju i nalaze se u izolaciji u karantinu, a jedno lice ima simptome respiratorne infekcije“, stoji u saopštenju Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja u Derventi.

Uzeti su uzorci za testiranje na korona virus devet lica iz karantina, kao i sedam lica koja su bila u kontaktu sa zaraženim, te jednog lica sa simptomima respiratorne infekcije i njihovi nalazi su u radu.

Nalazi za osam lica iz karantina su uredni i oni su upućeni u izolaciju u kućnim uslovima do isteka perioda predviđenog rješenjima Republičke zdravstvene inspekcije. Nalazi dva lica testirana na infektivnom odjeljenju bolnice u Doboju su takođ euredni. Do sada je u okviru preventivnih aktivnosti testirano dvadeset zaposlenih u Domu zdravlja Derventa i njihovi nalazi su uredni.

Tokom jučerašnjeg dana izvršena je dezinfekcija u prostorijama „NUR transa“, „Izotec“, „Nivex“, „Pekare Ilić“, „Polet komerca“, „Jevtić komerca“, „Zonexa“, „Digitala“ i radionice centra „Budućnost“.