Zahvalnica gradu i gradonačelniku od organizatora “Derventa basketfest”

Jul 26 2023

Gradonačelnik grada Derventa Milorad Simić primio je danas u posjetu predstavnike kluba „3×3 Derventa“ Nikolu Nedinića i Aleksandra Bogosavca, organizatore ovogodišnjeg „Derventa basketfesta“.

Ovom prilikom, sagovornici su izrazili zadovoljstvo što je sportska manifestacija vraćena u sami centar grad na Trg oslobođenja, te da je ispunila sva očekivanja.

„Derventa basketfest“ bio je dio „Mts streetball 3×3 league“ koja se igrala u 12 gradova i pet država, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Austriji i Bosni i Hercegovini.

Turnir je imao uživo prenos na programu Arena sport, a šampion Dervente osvojio je učešće na finalnom turniru lige u Sokobanji, dok će osvajač lige osvojiti kartu za Masters u Šangaju, Kina.

U sklopu „Derventa basketfesta“ je održana i „Nikšićko pivo 3×3 liga Republike Srpske“ koja se igra u 25 gradova i čiji šampion ide na turnir u Francusku, kao i turnir za omladinske kategorije.

Tokom razgovora, gradonačelnik Dervente istakao je da će grad i u godinama koje dolaze pružiti podršku ovoj manifestaciji, koja na najbolji način promoviše sport i grad.