Upriličen drugi ovogodišnji prijem za novorođene Dervenćane

Jun 10 2024

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić organizovao je danas prijem za 38  majki koje su rodile 39 beba u periodu od marta do juna.

Svako novorođeno dijete nagrađeno je sa 500 KM, a ukupno je iz budžeta isplaćeno 19.500 KM.

Majka Sare i Sofije, Jelena Đuričić istakla je da ovaj vid podrške grada znači mnogo za cijelu porodicu.

“Kćerke Sara i Sofija rođene su 27. aprila, a imam i sina Sergeja. Dobro se snalazim, jeste malo teže u odnosu na period kada sam imala jednu bebu, ali imam i pomoć od svekrve i svojih roditelja”, kazala je Đuričićeva.

Gradonačelnik je poručio da ovi prijemi, koje grad njeguje već dugi niz godina, daju snagu svima.

“Od mnoštva dešavanja koja krase naš grad,  ovaj prijem je zasigurno jedno od najvažnijih, jer je prilika da pozovemo i upoznamo roditelje koji su donijeli novu radost Derventi. Ovog puta to su majke, njih 38 koje su rodile 39 djece, a to je tradicionalno prilika da se okupimo, fotografišemo, stvrimo uspomene i uputimo lijepe želje pogotovo dječici”,  rekao je Simić kazavši da je neodvojivo od teme dolaska na svijet nove djece i pitanje smještaja u vrtić.

“U toku je proširenje kapaciteta vrtića čime će biti stvoren prostor za prijem još 140 djece u ovu predškolsku ustanovu. Time će biti riješen problem sa listom čekanja za vrtić. Radi se o investiciji od gotovo milion maraka, a koje smo izdvojili iz vlastitih sredstava”, dodao je gradonačelnik poželivši roditeljima i djeci lijep život prepun zdravlja i sreće.

Od početka godine nagrađeno je 85 beba, a isplaćene su 42.500 KM.