U posjeti RVI i porodicama poginulih boraca u banji

Jul 26 2023
Deset ratnih vojnih invalida od druge do desete kategorije i šest članova porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske iz Dervente boravi na desetodnevnoj banjskoj rehаbilitaciji u Javnoj ustanovi Banja “Dvorovi” kod Bijeljine.

Dervenćane, koji borave u sklopu javnog poziva Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske, posjetio je u ime gradonačelnika Milorada Simića šef Odsjeka za boračko-invalidsku zaštitu Staniša Mikerević.

Mikerević je rekao da je ovo jedan vid podrške, te istakao da će grad snositi i troškove povrtaka iz Bijeljine.

„U junu ove godine dvadesetosam korisnika iz istih kategorija boravilo je deset dana u Zdravstveno-turističkom centru “Banja Vrućica” u Tesliću, za šta je iz buđeta izdvojeno 30 hiljada KM. Grad će i u narednom periodu nastaviti ovaj projekat, a za ove kategorije u ovoj godini izdvojeno je 250 hiljada KM, što je povećanje oko 15 odsto u odnosu na prošlu godinu“, rekao je Mikerević.

Ratni vojni invalid Pero Lazarević izrazio je zahvalnost resornom ministarstvu, gradu ali i Boračkoj organizaciji što brine o ovoj populaciji i daje podršku.