U okviru “Nedjelje Crvenog krsta” podijeljeno 307 paketa hrane

IMG_1913
Jun 07 2021

    Odbor Crvenog krsta Derventa je na petnaestoj redovnoj sjednici, održanoj  krajem aprila ove godine, usvojio Program obilježavanja „Nedjelje Crvenog krsta“ od 08.-15 maja 2021.godine.Ove godine Nedjelja Crvenog krsta  je obilježena pod nazivom : „U vremenu distanciranja, sačuvajmo humanost. Daruj krv!“Zbog povećanog broja aktivnosti  Nedjelju  je Crveni krst Derventa obilježio u periodu od 10.- 28.05.2021.godine. 

Zaposleni u Stručnoj službi Crvenog krsta Derventa posjetili su na terenu 50 socijalno ugroženih domaćinstava i uručili im po jedan paket hrane. Donator ovih paketa bilo je Udruženje Pomozi.ba iz Sarajeva.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti grada Derventa Slaven Pašalić primio je predstavnike Crvenog krsta Derventa povodom obilježavanja „Nedjelje Crvenog krsta“. Na tom prijemu predstavnici Crvenog krsta Derventa informisani su da je gradonačelnik Milorad Simić odobrio iznos od 2.500,00 KM na ime kupovine 100 paketa hrane za socijalno ugrožene povodom obilježavanja ove Nedjelje.

Koordinator programa upozoravanja na opasnost od mina Željko Kainović i predsjednik Udruženja RVI 1992-1995 Zoran Kolundžija posjetili su na terenu 5 socijalno ugroženih invalidnih lica i uručili im po jedan paket hrane. Donatori ovih paketa bili su privatna preduzeća i javne ustanove sa područja grada Derventa.

 Komisija za dobrovoljno davanje krvi posjetila je na terenu 7 socijalno ugroženih porodica iz reda dobrovoljnih davalaca krvi i tom prilikom uručila im po jedan paket hrane dok je Komisija za Podmladak i Omladinu Crvenog krsta podijelila 24 paketa hrane za socijalno ugrožene učenike po školama na području grada Derventa. Ista Komisija izvršila je prodaju 1000 komada markica Crvenog krsta po školama.

Predstavnik  Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nada Kojić posjetila je 8 socijalno ugroženih porodica iz reda ove kategorije i tom prilikom uručila im po jedan paket hrane,donacija Crvenog krsta Derventa,.

Značajnu pomoć u raspodjeli paketa pružili su i volonteri koji su izvršili podjelu 28 paketa hrane za socijalno ugrožena domaćinstva i 7 paketa sredstava za higijenu.Donator ovih paketa bio je Crveni krst Republike Srpske .Volonteri su izvršili i raspodjelu 85 paketa hrane koje su obezbijedila privatna i javna preduzeća sa područja grada Derventa.

Tako je tokom mjeseca maja, a povodom obilježavanja Nedjelje, podijeljeno 307 paketa hrane i 7 paketa higijene socijalno ugroženim domaćinstvima.