Tradicionalno pokladno druženje u HKD “Napredak”

Napredak
Feb 26 2020

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Napredak“ organizuje tokom godine niz manifestacija ,među kojima je najposjećenija,kažu, pokladna priredba koja se svake godine organizuje na pokladni dan i koja  okupi veliki broj posjetilaca.

Tako je bilo i sinoć na tradicionalnom pokladnom druženju u Napretkovom domu u Derventi.Dobru zabavu za goste priredili su Ivica Ereš i tamburaši sa strarogradskim i drugim pjesmama te etno muzičari na violini i šargiji  Anto Marić i Luka Pavić.                                                                                                    Predsjednik HKD „Napredak“  fra Mirko Filipović je izrazio zadovoljstvo odzivom gostiju  i najavio  obilježavanje sto godina postojanja društva povodom čega će svečanost biti organizovana u oktobru ove godine.

Predsjednik Skupštine opštine Derventa  Marijan Kljajić  je ovom prilikom podijelio paketiće mališanima koji su se maskirali povodom poklada.“Iskoristio  bih priliku da se zahvalim na ovolikom  odzivu gostiju ,a to dokazuje da je ovo druženje postalo tradicija  i da pomno njegujemo običaje našeg kraj“, rekao je Kljajić.

Pokladnom druženju je pored mnogobrojnih gostiju prisustvovao i zamjenik načelnika Siniša Jeftić.