Svečano otvoren vodovod Mišinci-Velika Sočanica

vodovod mišinci -velika sočanica 062
Sep 21 2018

 

Još jedan značajan  infrastrukturni projekat na području opštine je završen. Juče je svečano otvoren vodovod Mišinci-Velika Sočanica,zahvaljujući kojem je oko stotinjak mještana ovog područja dobilo pitku vodu. Vodovod je  dug  oko 16 kilometara, a sam projekat je vrijedan 265  hiljada maraka.                                              

Vrpcu je , zajedno sa mještanima , svečano presjekao načelnik opštine Milorad Simić.

„Danas simbolično proslavljamo završetak ovog projekta. Opština Derventa već dugi niz godina gradi vodovode u ruralnom području.Za nekih mjesec, mjesec i po  dana završićemo još jedan vodovod za 134 korisnika. Ovdje je njih oko stotinjak mještana dobilo vodu. Po domaćinstvu  to košta oko 3 hiljade KM i opština je učestvovala sa polovinom sredstava i mi smo jedna od rijetkih opština koja sufinansira ovakve projekte. Danas selo živi život grada i voda je neophodna za normalan život. Sljedeća velika priča nam je južni dio opštine tzv. osinjski kraj i moj osnovni posao u narednom periodu biće da radimo na proširenju vodovoda u ovaj kraj. Derventa ima dobra crpilišta, imamo male gubitke ,a  uredili smo potisne cjevovode i danas možemo slobodno reći da vodom možemo dobro „potopiti“ čitavo ruralno područje“, rekao je načelnik Simić.

 Mještanin Milovan Marjanović pozdravio je i ovu akciju, kao i druge pozitivne stvari koje su se desile u selu.

– Prije dolaska vode snalazili smo se svako na svoj način,vode je moralo biti i život je bio teži neko danas. Srećni smo jer nam je u selo stigla voda, živjećemo mnogo lakše i zdravije“, istakao je Marjanović  i uputio zahvalnost načelniku opštine i svima koji su pomogli da se ovaj veliki projekat završi.

Nakon svečanog otvaranja upriličeno je i narodno veselje.