Razmatrana epidemiološka situacija u školama i javnim ustanovama

sastanak sa direktorima škola 004
Nov 30 2020

Načelnik opštine Milorad  Simić održao je danas sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola, JPU“ Trol“, Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ i Gerontološkog centra, na kojem je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u ovim ustanovama.

Trenutno je najteža situacija u OŠ „19.april“ gdje je teško organizovati nastavu zbog većeg broja nastavnika koji su u izolaciji pa je rukovodstvo škole dobilo odobrenje od Ministarstva prosvjete i kulture RS da organizuje nastavu na daljinu.U školi nema zaraženih učenika ali se jedan broj njih nalazi u izolaciji zbog kontakata  sa zaraženim osobama.

U ostalim osnovnim i srednjim školama  uspijeva se organizovati redovna nastava i stanje je zadovoljavajuće.

U Centru „Budućnost“ su dobili suglasnost za organizovanje nastave na daljinu do 11.decembra . Iz predostrožnosti izolovali su  internat zbog toga što su dva radnika bila pozitivna. Preduzeli su sve potrebne mjere pa je i  Dnevni centar ,takođe iz predostrožnosti, zatvoren na sedam dana.

Gerontološki centar se ,po riječima v.d. direktora Đurđe Dodig Pijetlović vraća u normalu jer su od početka novembra imali šest pozitivnih korisnika, sada je svih trideset korisnika dobro. Tri radnika su u trenutno u izolaciji i to dvije medicinske sestre i njegovatelj  od ukupno njih devet koji su bili pozitivni na korona virus te istakla da se kod svih zaposlenih vrši retestiranje  bez kojeg se ne mogu vratiti na posao.

U JPU „Trol“ vrše redovnu kontrolu  mališana.Trenutno je izolovano desetak djece zbog roditelja koji imaju određene simptome ali niko nije pozitivan.U prethodnom periodu izolovane su dvije grupe u momentu kada su imali dvoje pozitivne djece pa je u tom trenutku izolovano negdje oko četrdesetak djece. Od ukupno 210 mališana redovno dolazi 140 do 170 djece  ali je i u prethodnim godinama u ovom periodu virusa taj broj bio gotovo isti.

Načelnik opštine je za sutra najavio sjednicu Opštinskog štaba za vanredne situacije.