Promocija derventskih specijaliteta u kulinarskom šou “Luk i med”
Učenici kuvarskog smjera Stručne i tehničke škole iz Dervente Jelena Mišić i Mario Mandić učestvovali su u drugoj emisiji šeste sezone ATV-ovog kulinarskog takmičenja „Luk i med“.Svoje kulinarsko umijeće pokazali su uz takmičare iz Banjaluke i Višegrada. Iako najmlađi predstavili su Derventu, Turističku organizaciju Dervente i svoju školu u najboljem svjetlu.
U svom prvom zadatku –jelu po izboru- predstavili su se pilećim medaljonima,punjenim kalenderovačkim sirom , pancetom i kulenom,a kao prilog su poslužili poznato derventsko jelo „pole od krompira sa slaninom“. Za desert su se odlučili za voćnu salatu.
U svom drugom ,od ukupno tri nastupa ,osvojili su 27 bodova,samo bod manje od protivničke ekipe i time stekli velike šanse da se plasiraju u narednu fazu takmičenja i takmiče za nagradu od 5.000 KM.
O najboljima će odlučivati žiri u sastavu kuvar Predrag Tošić ,gurman Miroslav Miro Janjanin i Đorđe Rajić, rukovodilac „Tropik“ razvojne kuhinje.
U organizaciji odlaska učenika učestvovala je Turistička organizacija opštine Derventa,JU Stručna i tehnička škola u Derventi i Alternativna televizija.