Predstavljen projekat “Put ka vrhu”

Jun 14 2019

U  Derventi je juče održan sastanak  na kojem je predstavljen  projekat „Put ka vrhu“ ,najavljeno održavanje osmog Dunavskog biznis foruma u Novom Sadu i predstavljeni konkursi za projekte EU. Organizator ovog radnog sastanka je agencija „Media Invent“ iz Novog Sada,u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Pokrajinskom privrednom komorom Vojvodine i Univerzitetom u Novom Sadu.Domaćin sastanka bio je načelnik opštine Derventa Milorad Simić,jedan od dobitnika priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ za 2018.godinu kao „Najbolji partner“kao i  za doprinos u promociji projekta „Put ka vrhu“. Na sedmom Dunavskom  forumu načelniku je uručena i povelja „Lider održivog razvoja i konkurentnosti Podunavlja“.

Načelnik Simić je istakao da riječ o nesvakidašnjem skupu i prezentaciji agencije koja sprovodi značajan projekat.“Imao sam priliku da učestvujem na sedmom Dunavskom biznis forumu u Novom Sadu.Bio sam jedini iz Republike Srpske i predstavio Derventu kroz petominutno obraćanje i promotivni film.Ovo predstavljanje nam je otvorilo vrata da tu priču proširimo i na regionalni nivo ovdje u Republici Srpskoj. Ovdje smo moje kolege iz opština regije i šire da razvijemo tu ideju ,da budemo partneri i na 8. biznis forumu podunavskih zemalja jer će to biti prilika za susret sa mnogo značajnih ljudi iz različitih oblasti i za razmjenu ideja i iskustava. EU ima para, mi ih ne znamo uzeti jer ne znamo praviti projekte“,rekao je načelnik Simić ,u izjavi za medije.

Direktor Agencije “Medija Invent” i autor projekta Vlado Markanović rekao je da je u Derventi predstavljen projekat “Put ka vrhu” koji podrazumijeva privredno i društveno stvaralaštvo, te da se on u Srbiji sprovodi od 2000. godine, a u Srpskoj od 2016. godine.
” Danas smo se ovdje sastali da razgovaramo o projektu „Put ka vrhu“,o promociji privrednog i društvenog stvaralaštva u ovom regionu i da upoznamo predstavnike lokalnih zajednica ovog regiona sa novim programima,projektima,vizijama,kako aplicirati ,kako doći do sredstava i kako ta sredstva realizovati.“Medija Invent“ zajedno sa Privrednom komorom Vojvodine i Univerzitetom u Novom Sadu sprovodi projekat već 19 godina. Motivišemo, afirmišemo i predstavljamo sve one vrijednosti koje smo zaboravili, promovišemo uspjeh.”, rekao je Markanović.
Na današnjem sastanku istaknuto je da će prestižnim priznanjem “Kapetan Miša Anastasijević” biti nagrađeno oko 20 istaknutih subjekata, poput preduzeća, brendova,uspješnih žena, pojedinaca, društvenih  ustanova,lokalnih zajednica.“Svima će to biti podsticaj za još bolje rezultate,organizovaniji i efikasniji rad“istakao je Markanović.

Radnom sastanku prisustvovao je i direktor “Lajf projekta” iz Zagreba Ivan Župan koji je ekspert za projekte EU. On je,kroz svoju prezentaciju pojasnio vrednovanje, ugovaranje i izradu projekata EU u funkciji razvoja regiona i približio na koji način je najbolje lobirati.

Sastanku su, osim delegacija iz Novog Sada i Zagreba, prisustvovali i načelnici opština Brod Ilija Jovičić, Modriča Mladen Krekić, Pelagićevo Simo Stakić, Donji Žabar Nikola Đokanović, zamjenik načelnika opštine Stanari Denis Stevanović, načelnik Odjeljenja za privredu opštine Srbac Marko Miholjčić, kao i predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić.

Osmi Dunavski biznis forum biće održan 3. i 4. oktobra, a učestvovaće predstavnici iz privrede, diplomatije, kulture i medija podunavskih zemalja kao i  Slovenije,Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.