Potpisani ugovoru o stipendiranju učenika i studenata

stipendisti 014
Apr 12 2021

Gradonačelnik Milorad Simić potpisao je u subotu ugovore  o stipendiranju sa novim stipendistima. Dosadašnjim stipendistima pridružilo se novih 65 studenata  i 13 učenika srednjih škola.

Planirana sredstva u budžetu grada za ovu namjenu su 200 hiljada maraka, a ukupno 183 korisnika će primati stipendiju u ovoj školskoj i akademskoj godini .Visina stipendije za studente iznosi 120, a za učenike 70 maraka.

Gradonačelnik Simić  je naglasio da su stipendiranjem obuhvaćeni svi studenti na državnim fakultetima koji ispunjavaju uslove konkursa.

„Svake godine se izdvajaju određena sredstva  kako bi se dao vjetar u leđa mladim, vrijednim i talentovanim ljudima ,a da je ove godine taj iznos povećan. Studenti  će od  ove godine umjesto 100 primati 120 KM. Srećni smo što smo u prilici da povisimo iznos stipendije, istina ne radi se o velikom novcu ,ali se radi o velikom zadovoljstvu. Ove godine kasnimo sa potpisivanjem ugovora pa će stipendije biti isplaćene retroaktivno .Mlade ljude treba školovati i pružiti im ruku pomoći. Sve dok se školuju ,nema bojazni da se neće snaći i gdje god da budu ,važno je da lijepo predstavljaju one uz čiju podršku su uspjeli ostvariti svoje ciljeve“, rekao je Simić.

Stipendiju je ,svojim zapaženim rezultatima  na takmičenjima iz matematike i fizike, dobila i Una Teofilović,učenica drugog razreda gimnazije u SŠC „Mihajlo Pupin“.

„Stipendija mi mnogo znači. To mi je podsticaj za sve buduće uspjehe ,da nastavim da se trudim  i drago mi je da je taj trud prepoznat“, rekla je Teofilovićeva.

Student prve godine Medicinskog fakulteta Kristina Perić  je takođe budući stipendista  i kaže da će joj ova pomoć gradske uprave dobro doći ,s obzirom da je njena majka samohrani roditelj.

„“Koje god troškove da pokrijem i meni i mami će ova sredstva dobro doći. Činjenica je da je od velikog značaja bilo kakva vrsta pomoći ali je isto tako i jedan veliki domaći zadatak da se opravda ta stipendija“,istakla je Perićeva.

Ugovor je u subotu potpisao samo određeni broj novih stipendista s obzirom da su morale biti ispoštovane mjere koje su donijeli Republički  i Opštinski štab za vanredne situacije,a studenti koji nisu prisustvovali potpisivanju mogu svoje ugovore da preuzmu u šalter  sali Gradske uprave.