Potpisani ugovori o obnovi 32.stambene jedinice

POTPISIVANJE SPORAZUMA 010
Nov 25 2019

Trideset i dvije porodice ,koje su u proteklom ratu ostale bez svojih domova,potpisale su danas u Opštinskoj upravi ugovore o izgradnji i obnovi svojih stambenih objekata, u okviru Regionalnog stambenog programa ,a u cilju realizacije potprojekta  BH4-K2. Ugovori su potpisani sa predstavnicima Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije i Opštinom Derventa.

Zamjenik direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Juričević  je istakao da je ovo jedan u nizu projekata koji su realizovani na području opštine.

„Iz  donatorskih sredstava danas u radove uvodimo 32.stambene jedinice koje su porušene tokom rata na području opštine. Trenutno se na području Republike Srpske gradi 218 objekata. Vrijednost projekta na području Dervente  je 1,1 milion maraka. Očekujemo od donatora da nam produže rok i odobre projekte BH 5 i BH6 gdje bi se preko Vlade RS ,a onda i preko našeg Republičkog sekretarijata proveli  programi  u obnovi i izgradnji kuća“,rekao je Juričević i dodao da je na području Dervente do sada obnovljeno više od  700 objekata kroz razne programe koje su realizovali prethodno Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS i sadašnji Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije RS.   On je u ime Vlade RS, donatora i Republičkog  sekretarijata  uputio čestitke svim korisnicima  te naglasio dobru saradnju sa opštinom u realizaciji svih projekata ,a dokaz za to je upravo veliki broj obnovljenih i izgrađenih objekata.

Zamjenik načelnika Siniša Jeftić je istakao da lokalna zajednica daje punu podršku  ovakvim projektima i čestitao svim korisnicima koji su potpisali ugovore. „Vjerovatno je malo ko svjestan razaranja koja su se desila u Derventi tokom rata devedesetih godina prošlog vijeka  i sigurno je da posla na obnovi  ima mnogo. Nadam se da će svi koji čekaju obnovu kuća sve ove godine ,dobiti svoje stambene objekte. Samo oni znaju kako je bilo čekati sve ove godine da se vrate na svoja ognjišta i vjerujem d a im je satisfakcija kada dođe do ovakvog čina kao što je potpisivanje ugovora“,rekao je Jeftić.

Izvođač  radova je firma  „Enikon gradnja“ iz Zvornika koja će u periodu od 25.do 28.novembra biti uvedena u posao i  koja  bi trebala da u roku od 150 dana završi izgradnju stambenih jedinica za koje je danas potpisan ugovor.

U 2019.godini je izgrađeno i obnovljeno 56 stambenih jedinica na području Dervente,a još 7 je u fazi izgradnje. Za 25  stambenih jedinica je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije.