Podrška majkama koje su rodile troje i više djece i blizance

IMG_0643
Nov 27 2020

Načelnik opštine organizuje svake godine dva prijema za majke koje su rodile treće i svako sljedeće dijete, blizance ili trojke. Ovo je jedan od vidova podrške roditeljima  ali i način za podsticanje nataliteta na području opštine.                                                                                                                                                       Zbog trenutne epidemiološke situacije, zbog očuvanja zdravlja majki i njihove djece ove godine  nije bilo okupljanja ali je majkama  koje su rodile treće i svako sljedeće dijete,blizance ili trojke isplaćeno  31.800 KM što je 800 KM više nego što je planirano. U ovoj godini  sredstva je dobilo 46 majki. Od novembra 2019.godine do maja 2020.godine sredstva u dobile 22.majke koje su rodile treće, četvrto i svako sljedeće dijete i blizance u tom periodu, dok su  sredstva za period od maja do novembra tekuće godine dobile 24 majke ,njih 15 je rodilo treće dijete, tri četvrto,dvije peto ,jedna sedmo dijete dok su tri majke rodile blizance.

„Ove godine, nažalost,nismo bili u prilici da okupimo porodice koje su postale bogatije za treće dijete ili još brojnije ,a to je jedna od najljepših akcija koje provodimo. Opština Derventa sa zadovoljstvom , pored ostalih načina i ovim gestom podržava porodice sa više djece. Svjesni smo da je tim porodicama potrebno daleko više od ovog skromnog  dara, ali na ovaj način želimo da pokažemo da su nam djeca , potomstvo i natalitet važni“, rekao je načelnik Simić i dodao da je ovaj vid podrške višečlanim porodicama tek prvi korak. Podrška se nastavlja i u toku njihovog odrastanja i u obdaništu i u školama.“Podrška je i u izgradnji parkova, igrališta i na kraju i u obezbjeđenju radnih mjesta .O svemu tome treba voditi računa i to razvijati,što smo činili i činiti ćemo i dalje. Svim porodicama koje su u ovom periodu postale bogatije za novog člana želim da u zdravlju , zadovoljni i srećni uživaju u odrastanju svoje djece. Svako dijete   donosi  najveću radost svojim roditeljima i porodici,ali i svako novorođeno dijete obraduje i sve nas“, istakao je načelnik.

 Porodica  Zemunović je prije četiri mjeseca dobila novog člana.Roditelji Danka i Dragan su dobili treće dijete, malog Nikolu, kome  su se posebno obradovali sestra Ana i brat Andrej. Radost je stigla i u porodicu Natalije i Mirka Dumanića.Malenog Slavka sa puno radosti i sreće dočekali su sestra Ana i brat Marko.

Majkama koje su rodile treće, četvrto i svako sljedeće dijete uručena su sredstva u iznosu od po 600 KM dok je majkama koje su rodile blizance uručeno po dvije hiljade maraka.