Podijeljeni rasadi povrća

podjela paketa 006
May 20 2020

Podjelom rasada završeno je raspoređivanje sjemenskih paketa koji su obezbijeđeni kao vanredna mjera podrške poljoprivrednoj proizvodnji za potrebe malih poljoprivrednih gazdinstava. Rasad nije bio sastavni dio 185  paketa koji su već ranije podijeljeni  korisnicima jer je njihova  podjela ostavljena za sezonu sadnje povrća.

Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti je u saradnji sa Centrom za socijalni rad, Udruženjem „Sunce“,  Crvenim krstom, ali i na osnovu prijava zainteresovanih građana sastavilo spisak lica kojima je dodijeljena navedena pomoć. Prilikom izbora korisnika  prioritet su imale socijalne kategorije stanovništva koje su imale na raspolaganju obradivo zemljište.

Ova vanredna mjera se realizuje iz kreditnih sredstava tekućeg IFAD Projekta unapređenja konkurentnosti u ruralnim područjima i ima za cilj je da podstakne omasovljenje poljoprivredne proizvodnje i uspostavljanje prehrambene bezbjednosti širom Republike Srpske. Ovo je mjera podrške malim domaćinstvima,sa ciljem  da se zasiju što veće površine i obezbijede što veće količine hrane u narednom periodu.

Za realizaciju ove mjere  bilo je zaduženo Ministarstvo  poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srspke.