Pod zdravstvenim nadzorom 284 lica na području opštine

Apr 03 2020

U izvještaju Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Derventa stoji:

“Na dan 03.04.2020.  u 7 časova na području Opštine Derventa pod nadzorom su ukupno 284 lica.Osamnaest  lica se nalazi u karantinu, dok je ostalima naložena kućna izolacija.

Jedna osobaje oboljela od COVID-19. Opšte stanje pacijenta je dobro i nalazi se u izolaciji u Studentskom centru u Banjaluci.

Dva pacijenta su hospitalizovana u bolnici „Sveti Apostol Luka“ u Doboju, sa sumnjom na infekciju izazvanu korona virusom. Testovi na korona virus za ova dva pacijenta su u radu.

Tokom prethodna 24 časa pod nadzor je stavljeno5 lica.                    

Za 46 lica je istekao period nadzora.

Tokom 02.04.2020. izvršena je dezinfekcija prostorija karantina na Plehanu, Polet komerc, Jeftić komerc, Anton Paar, Opštinske organizacije Crvenog krsta, ambulante Doma zdravlja u Osinji i Kalenderovcima”.

Dana 02.04.2020. godine opštinska inspekcija i komunalna policija su izvršile 4 kontrole provođenja mjera izolacije i sačinjena su 4 zapisnika.

Sva lica su postupala u skladu sa navedenim rješenjima.

Opštinski inspektori su vršili kontrolu poštovanja Naredbe o regulisanju rada trgovinskih i drugih objekata na teritoriji opštine i utvrđeno je da se poštuje Naredba.

Dana 02.04.2020.godine Teritorijalna vatrogasna jedinica Derventa je izvršila pranje i dezinfekciju ukupno 11 javnih površina i ukupno 23 ulice sa trotoarima.