Pod zdravstvenim nadzorom 243 osobe na području opštine

kovid 19
May 19 2020

Zaključno sa 18.05 2020.godine u derventskom Domu zdravlja testirano je ukupno 360 osoba  od kojih je kod 47 potvrđena infekcija korona virusom. Od ukupnog broja zaraženih 34 ima prebivalište u Derventi .

Oporavilo se 14 osoba  koje su na test korona virus bili dva puta za redom negativni i koji su poslije bolničkog liječenja ili boravka u republičkim objektima za izolaciju upućeni  u kućnu izolaciju,dok se dvije osobe smatraju izliječenim poslije isteka i kućne izolacije u trajanju od  14 dana.

Od ukupnog brojaosoba  kod kojih je potvrđena infekcija do sada je smrtni ishod nastupio kod četiri osobe ,od kojih je troje sa prebivalištem u Derventi .                                                                                                            Na dan 18.5. jedna osoba  je izašla iz zdravstvenog nadzora, devet  je stavljeno pod zdravstveni nadzor tako da su ukupno 243 osobe   pod zdravstvenim nadzorom.

Od posljednjeg  izvještaja o epidemiološkoj situaciji  u Republici Srpskoj u posljednja 24 čas ,u Institutu za javno zdravstvo  Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno je testiranje 328 laboratorijskih uzoraka ,a novi  virus korona  potvrđen je kod 14 osoba u Republici Srpskoj. Do sada je u Republici  Srpskoj  potvrđeno 1.292 slučaja virusa korona, a ukupno su preminule 93 osobe kod kojih je potvrđen test na novi korona virus. Do sada je na novi virus /SARS-CoV-2/ testirano ukupno 22.006 osoba ,a oporavilo se ukupno 658 osoba.