Počeli radovi na rekonstrukciji nekadašnjeg rukometnog igrališta

partizanovo igralište
Nov 04 2019

Postavljanjem asfaltne podloge počela je rekonstrukcija nekadašnjeg rukometnog  igrališta. Već dugo postoji ideja o obnavljanju ovog igrališta ali je zbog neriješenog modela gazdovanja ono bilo poprilično zapušteno   i oronulo i uglavnom su ga održavali sportski kolektivi koji su ga koristili, najčešće podmladak rukometnog i košarkaškog kluba. Odlukom Skupštine opštine upravljanje igralištem predano je Sportskom centru u Derventi.

Prema idejnom rješenju  koje je napravljeno biće to objekat otvorenog tipa ,sa natkrivenim multifunkcionalnim terenom . Tako će na igralištu moći da se igra košarka, fudbal, odbojka i tenis,a postoji i  ideja da se tokom zime teren pretvori u klizalište. Prostor će takođe biti idealan za koncerte na otvorenom , a  jedan dio pokrivenog prostora biti predviđen za sjedeća mjesta. Pored toga, i dalje će postojati  manji teren za košarku ,a postojeći pomoćni objekat takođe će biti rekonstruisan i u njemu bi prema planu trebalo da budu urađene svlačionice.

Dio sredstava  za rekonstrukciju  je obezbijeđen iz kapitalnog budžeta,a dio sredstava je obezbijedio Predsjednik Republike Srpske.