Отворен новоасфалтирани пут Бабићи у Црнчи

Babići Crnča
Nov 04 2019

Начелник општине Милорад Симић  је свечаним пресијецањем врпце,у присуству својих сарадника и бројних мјештана Црнче, у суботу отворио новоасфалтирану дионицу пута у засеоку Бабићи.

Ради се о дионици дугој око 400 метара  и она је звршавана у два наврата.Милорад Бабић, мјештанин , истиче да је пут асфалтиран уз помоћ и подршку локалне заједнице .“Општина је обезбиједила средства  с тим да су мјештани имали своје учешће.“,рекао је Бабић и захвалио се начелнику Симићу као и Живку Вукичевићу и  Славену Гојковићу који су помогли у покретању иницијативе за асфалтирање ове дионице.Он је изразио наду да ће још један пут-дионица ,који се исто зове Бабићи  у дужини од неких 500 метара бити асфалтиран  и да ће да буде изграђен мањи мост и тада би радови  на инфраструктури  у овом дијелу били у потпуности завршени.

Начелник Симић је истакао да на овом подручју има становништва и да је ријеч о најјужнијем дијелу наше општине.

„Ово је  18.путни правац финансиран из буџета општине ове године,укључујући и рехабилитацију путева у Појезни и Кострешу.Данас смо се окупили да прославимо задовољство са мјештанима засеока Бабићи у Црнчи. Треба изразити задовољство и показати да живота итекако има у руралном подручју наше општине. Ради се о крају удаљеном тридесетак километара  од центра града и асфалти се у доброј мјери приводе крају. Сада је водовод на реду који ће такође бити вјетар у леђа квалитетнијим условима живота мјештана. Струја је већ ријешена и онда човјек буде почаствован  када  живи у оваквом селу као што је Црнча“,рекао је Симић нагласивши да ће се на овом подручју радити и идуће године. „У току зиме сигурно ћемо дефинисати пројекат  за рјешавање водовода у овом јужном крају ,односно осињском .Спреман сам пружити руку  као и до сада и испоштоваћемо правило да општина учествује у реализацији са половином потребним средстава“, истакао је начелник.