Održan “Streetball Derventa 2019”

ulična košarka
Aug 20 2019

Ekipa „Monte Karla“ iz Dervente pobjednik je ovogodišnjeg  3×3 basketa u Derventi,koji je igran u sklopu 3×3 Lige Republike Srpske ,a podržan je od strane Međunarodne košarkaške federacije ,FIBE.

Za pobjedničku ekipu, koja je u finalu bila bolja od ekipe „Fortuna“ iz Prnjavora, nastupili su Stefan Milošević, Nikša Milunović,MarkoMiletić i Ognjen Milanović dok je zbog povrede izostao nastup Nikole Nedinića .

Kod juniora prvo mjesto je pripalo ekipi Mesnice „Nedinić“,kod kadeta ekipi „Elektrona“ dok je kod pionira prva bila ekipa iz Modriče.                                                                                                                         Nagradni fond seniorskog dijela turnira iznosio je 1.800 maraka, rekao je član organizacionog tima Jovica Bardak.Uz pomoć generalnog sponzora opštine Derventa, zlatnog sponzora Kort marketa, prijatelja turnira Stratus iz Podgorice i drugih sponzora, uspjeli smo da uspješno privedemo turnir do kraja. Stigle su nam ekipe iz okolnih gradova, ali i Prijedora, Banjaluke, Jelaha i drugih opština, a cilj nam je da u narednom periodu turnir bude organizovan na višem nivou i uđe seriju „Satelit“ turnira“,izjavio je  Bardak.

Organizator turnira Nikola Nedinić naglasio je da turnir po prvi put ulazi u okrilje Lige 3×3 Republike Srpske.

„ Liga ima 18 turnira i pobjednici svakog od njih plasiraće se na završnicu koja će se održati u Banjaluci. Preostao je još jedan turnir ove serije, koji će se održati u Tesliću.Naš turnir broji 38 ekipa , 16 ekipa seniora i 22 ekipe juniora“ pojasnio je Nedinić.

Finalno veče basketa ispratio je i načelnik opštine Milorad Simić koji je pobjednicima uručio pehar.“Zadovoljstvo je večeras biti ovdje,ovaj basket se radi već niz godina i uz promjenu rukovodstva ima jedan kontinuitet.Ja sam ovdje da im dam podršku jer  ovu omladinu, ovu pamet, ovu ljubav i znanje treba poštovati“, istakao je načelnik Simić.