Održan prijem za majke sa troje i više djece

Nov 08 2019

Načelnik opštine Milorad  Simić je organizovao je juče drugi ovogodišnji prijem za majke koje su od juna  do danas rodile treće i svako naredno dijete,blizance ili trojke. Načelnik je mališane obradovao prigodnim poklonima ,a majkama uručio sredstva za novorođene bebe, za treće, četvrto i svako naredno dijete po 600 KM, a za blizance 2.000 KM.

Sredstva su dobile 22 majke od kojih je jedna majka rodila blizance, dvije majke su rodile četvrto ,a 19 majki je rodilo treće dijete.

Načelnik  Simić je rekao da se radi o svečanom danu koji je ispunjen sa mnogo ljubavi ,a najmanje čime se ovaj prijem može da oplemeni su skromni finansijski pokloni.“Ovo radimo finansijski  skromno ali sa puno ljubavi. Sve ovo bi moglo i bez prijema tako da na kućne adrese pošaljemo odluku i novce  ali lijepo da dođu da se vidimo ,razgovaramo i upoznamo. Zato sam i upriličio ovaj prijem kako bi došli,ne samo majke već i očevi i ostala djeca,da se družimo i da nam ostane fotografija kao lijepa uspomena.Logično je imati više djece. Djeca se ne rađaju tamo gdje ima para jer je novac relativna stvar nego se rađaju  tamo gdje ima ljubavi i vjere u svoju porodicu i svoju državu. Uvijek govorim da sam i ja iz višečlane porodice i svi smo se nekako snašli“, rekao je načelnik Simić i naglasio  da se ovim gestom ne može riješiti problem porodice  jer  to je simbolična pomoć  čiji bi iznos u narednom periodu trebao da bude povećan.

Sanja Savković iz Gornjeg Detlaka, majka četvoro djece, je novinarima rekla da je oduvijek željela da ima veliku porodicu pa je proširenje porodice za sve članove prava sreća i radost. „Imamo Draganu,Dajanu,Kristijana i Kristinu . Najstarija kćerka ima 18 godina i veće je udata,srednja ima trinaest, sin je osmogodišnjak i beba ima pet i po mjeseci. Iako ja najviše vremena posvećujem i provodim sa bebom ,svi ukućani mi rado pomažu jer je muž zaposlen u Sloveniji.Djeca su se mnogo obradovala i sa velikim nestrpljenjem su iščekivali da ova djevojčica dođe na svijet“,rekla je Savkovićeva.

U ovoj godini je podneseno 45 zahtjeva ,a ukupna sredstva koja su izdvojena za ovu namjenu  su 34 hiljade maraka. Svakako je interesantan podatak da je u ovoj godini rođeno čak pet blizanaca.