Održan novogodišnji prijem

prijem-derventa3
Dec 31 2018

Povodom završetka kalendarske godine, načelnik opštine Milorad Simić organizovao je tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike privrednog, političkog, kulturnog, sportskog života opštine te za predstavnike javnih preduzeća i ustanova,policije Oružanih snaga, mjesnih zajednica i vjerskih institucija.

Opština Derventa je i u 2018. godini realizovala značajan broj projekata i ona i dalje uživa respekt i ugled lokalne zajednice u kojoj se može uspješno i produktivno djelovati i u kojoj rukovodstvo opštine podržava svaki napredan poslovni projekat.

Načelnik Simić  je izrazio zadovoljstvo i nastavkom pozitivnih trendova opštine, prvenstveno brojem privrednih subjekata, domaćih i stranih, kao i zaposlenošću. Gotovo 700 privrednika i 115 poljoprivrednih proizvođača ,koji takođe imaju status privrednika, zapošljava oko 7.000 radnika.“Mi i dalje stojimo visoko po nekim parametrima u BiH i dosta visoko u RS kada je u pitanju izvoz i zapošljavanje kao i kada je u pitanju broj stranih kompanija ,sa izvozom od 302 miliona maraka ,sa uvozom od 260 miliona maraka“,rekao je Simić i osvrnuo se na projekte koji su realizovani ili je realizacija u toku.“Projekata je bilo  ali moramo spomenuti neke, sve je to u vrijednosti oko 4 miliona. Neki su završeni,neke ćemo završiti u narednoj godini.I u idućoj godini budžet ponovo obezbjeđuje 1.3 miliona, od viših nivoa će se sigurno „nakalemiti“ toliko koliko budemo znali sarađivati i raditi, hoću da vjerujem da će to ići valjano. Skoro završavamo proširenje vrtića, uradili smo pomoćni objekat,tu je i projekat izgradnje gradskog parka,završeni seoski vodovodi, završetak vodovoda „Lipe“, puno rasvjete, puno rehabilitovanih seoskih puteva, 20 manjih i 4 velika i   urađeno je puno posla“,istakao je načelnik i svim građanima opštine uputio čestitke povodom nastupajućih praznika.

Godinu je uspješnom ocijenio i predsjednik Skupštine opštine Marijan Kljajić koji je takođe uputio čestitke svim građanima opštine.