Obavještenje za birače o objavi spiska birača upisanih da glasaju putem pošte za opštinu Derventa.doc

Sep 21 2018

                              OBAVJEŠTENJE ZA BIRAČE

 

 

            Opštinska izborna komisija Derventa, na osnovu Zaključka Centralne izborne komisije BiH od 19.09 2018. godine, a u cilju zaštite biračkog prava, obavještava birače opštine Derventa da se objavljuje spisak birača koji su upisani da glasaju putem pošte, kako bi birači mogli provjeriti da li se njihovo ime eventualno nalazi na ovom biračkom spisku.        

            Spisak birača koji su upisani da glasaju putem pošte se nalazi u Centru za birački spisak opštine Derventa i na oglasnoj tabli Opštinske uprave Derventa.

            Birači koji eventualno nađu svoje ime na spisku birača upisanih da glasaju putem pošte, a nisu dostavili prijavu za glasanje putem pošte, trebaju se javiti u Opštinsku izbornu komisiju Derventa, koja je dužna voditi evidenciju koja sadrži ime, prezime birača i njegov JMB. Ovu evidenciju Opštinska izborna komisija je dužna dostaviti Centralnoj izbornoj komisiji BiH najkasnije do dana održavanja izbora, odnosno do 06.10. 2018. godine do 16,00 časova.

            Ukoliko birač na dan izbora 07.10.2018. godine utvrdi da se njegovo ime nalazi na spisku birača koji su upisani da glasaju putem pošte, a nije dostavio prijavu za glasanje putem pošte, kao i oni birači koji su se do dana izbora evidentirali kod Opštinske izborne komisije, imaju pravo da glasaju na biračkom mjestu za glasanje nepotvrđenim-kovertiranim glasačkim listićima na biračkom mjestu koje se nalazi u zgradi Javne ustanove Narodna biblioteka „Branko Radičević“ u Derventi, Trg oslobođenja u neposrednoj blizini sjedišta Opštinske izborne komisije Derventa.