Nastupom učenika Muzičke škole počinje “Ljetna art scena”

ljetna art scena,jpg
Jun 23 2021

Kako bi se stekla mogućnost za održavanje više kulturnih događaja u Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“ ,ova ustanova je, u saradnji sa književnicom Aleksandrom Marilović, profesoricom  muzike Milijanom Žunić i pijanistkinjom Draganom Latinović, pokrenula inicijativu za prikupljanje sredstava za kupovinu klavira.  Prvi korak bio je organizovanje „Ljetne art scene“, na kojoj su se u prošloj godini derventskoj publici predstavili mnogobrojni umjetnici.

I ove godine druga „Ljetna art scena“će obilježiti kulturna dešavanja u Derventi i derventskoj publici će se predstaviti lokalni i umjetnici iz drugih sredina.

U četvrtak, 24.juna na otvaranju ovogodišnje scene ljubiteljima muzike će se predstaviti učenici Muzičke škole iz Dervente.Oni će izvesti kompozicije za klavir, harmoniku,violinu i gitaru domaćih i stranih autora Kordića, Bojića,Tajčevića, Helera, Mihajlovića, Skerjanca, Karakasija i drugih. Među njima su i učenici koji su u protekloj godini ostvarili značajne uspjehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima.Voditelj programa biće Dušica Stanković -Đukić, profesor srpskog jezika i književnosti.

Organizatori su najavili da će se ove godine derventskoj publici predstaviti i Ena Mitrovska, Brankica Novaković, Aleksandra Čvorović, Milan Rakulj,Miladin Berić, zatim folklorni ansambli, bend „Teški artizam“ , „Dis teatar“ i mnogi drugi. Biće organizovan i mini sajam knjige, 02.i 03.jula.

I ove godine će „Ljetna art scena“ biti organizovana na otvorenom.