Načelniku Simiću podrška koalicionih partnera na lokalnim izborima

potpisivcanje sporazuma 060
Jul 03 2020

Danas je deset političkih stranaka dalo podršku načelniku Simiću, kandidatu SNSD, u kandidaturi za novi mandat na lokalnim  izborima 2020. godine potpisavši   Sporazum o saradnji i podršci zajedničkom kandidatu za načelnika opštine Derventa na lokalnim izborima 2020.godine i raspodjeli vlasti u lokalnoj upravi,preduzećima i ustanovama od lokalnog interesa na području opštine“.

Sporazum je potpisalo jedanaest stranaka  i to predsjednici opštinskih odbora SNSD,SP, DNS,Ujedinjene Srpske, Demos-a,NDP i Srpske napredne stranke  te  povjerenik Opštinskog odbora  Socijalističke partije Srpske ,potpredsjednik  OO HDZ BiH , predstavnik OO SDP i član povjereništva OO HS .

Sporazumom se uređuju međusobni odnosi stranaka potpisnica radi zajedničkog učešća i djelovanja u kampanji za izbor načelnika opštine. Zajedničko djelovanje i saradnja će biti nastavljeni i u toku narednog mandata načelnika, od 2020.do 2024.godine.Raspodjela funkcija u organima izvršne vlasti biće definisana  na osnovu ostvarenih izbornih  rezultata. Potpisivanjem ovog Sporazuma, potpisnici su se obavezali da neće formirati skupštinsku većinu sa drugim strankama,ukoliko  u tome ne učestvuju sve potpisnice ovog sporazuma.

Načelnik Simić je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem sporazuma  i zahvalio se svim potpisnicima na podršci.

„Dobio sam blagoslov od organa svoje stranke da budem kandidat za načelnika opštine i evo danas smo potpisali jedan protokol o ponašanju u podršci na izborima, kako međusobno ne bismo pravili turbulencije.Nakon izbora je Sporazumom definisano  ponašanje svih , a onda ćemo sigurno sjesti i praviti jednu stabilnu skupštinsku većinu,opet u ovom sastavu.I sve za Derventu.Ako je borba za stolicu, malo je, ako je za vlast premalo je ali ako je borba za Derventu onda je to u principu puno. Derventa je zauzela korektno mjesto u RS i BiH pa i u okruženju i puno parametara govori u prilog tome.  Moja logika je biti domaćin ,biti običan čovjek sa svim manama i vrlinama.Svoju politiku sam zasnivao na jednom domaćinskom odnosu ,na jednoj iskreno pruženoj ruci.  Nastaviću  i dalje sa još većom dozom mudrosti ,ono što sam griješio nastojaću da popravim“, istakao je načelnik Simić i poručio svim strankama da ih neće iznevjeriti jer ne bi danas bili ovdje da je drugačije.

Zadovoljstvo potpisanim sporazumom  izrazio je i narodni poslanik i šef izbornog štaba Igor Žunić .

„Imali smo danas priliku da vidimo široku podršku načelniku Simiću. Ponosan sam na to. To znači da su on i SNSD dobro radili sve ove godine.Mislim da će ovo biti najšira podrška političkih subjekata u Republici Srpskoj koji aktivno učestvuju na izborima.Dali su podršku našem kandidatu i  siguran sam da će Derventa i u naredne četiri godine imati ovu vlast sa koalicionim partnerima. Imamo puno obaveza  i ciljeva.Svi  smo za dobro Dervente,vjerujem da ćemo i sa onim ljudima koji će ostati u opoziciji , surađivati svi  na neki način jer nam je cilj isti-bolji život za građane Dervente.Mislim da je to poenta i da tako treba da vodimo kampanju“,rekao je Žunić ,u izjavi novinarima.

Jedan od najvjernijih partnera ove stranke u prethodnom periodu bila je Socijalistička partija Derventa.

„S obzirom na podršku koju je već sada okupio, ja smatram da je Simić već sada pobjednik izbora. Kako smo do sada podržavali aktuelnog načelnika i kako smo uvijek nalazili zajednički jezik, odlučili smo da mu i dalje pružimo podršku, rekao je predsjednik OO SP Derventa Slaven Gojković.

Sličnog mišljenja je i predstavnik OO HDZ-a Derventa Marjan Kljajić koji je istakao “da onog  ko dobro radi ne treba ga mijenjati”.