Načelnik uručio sredstva Udruženju Roma za kupovinu udžbenika

romi 069
Sep 18 2020

Načelnik opštine Milorad Simić uručio je juče sredstva  Udruženju Roma Derventa  za kupovinu udžbenika i nastavnih sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola romske nacionalnosti.

Kao i prethodnih godina i ove godine u budžetu opštine su obezbijeđena sredstva za ovu namjenu u iznosu od 3.400 konvertibilnih maraka.

U školskoj 2020/21.godini sredstva će dobiti 31 učenik osnovnih  i 3 učenika srednjih škola,koji se nalaze na spisku koje je dostavilo Udruženje Roma Derventa.

Predsjednik  Udruženja Roma Derventa Nihada Ćućić  se zahvalila lokalnoj upravi za svu pomoć koja se pruža tokom godine ovom udruženju.

„Ovom prilikom želim da se zahvalim načelniku opštine Miloradu Simiću i njegovim saradnicima koji nam uvijek izlaze u susret i to već  11 godina koliko sarađujemo. Ova pomoć za 34 učenika romske populacije, koju nam opština obezbijedi svake godine, nam mnogo znači. Pored ove pomoći, opština nam finansijski pomogne u organizaciji obilježavanja Đurđevdana,tradicionalnog okupljanja Roma ,a obezbijedi  i novogodišnje paketiće za našu djecu“, istakla je Ćućićeva.