Na Saboru više od 350 lovaca

Sep 11 2023

Takmičenjem u gađanju pokretnih meta i zajedničkim druženjem više od 350 lovaca u Pojezni je Lovačko udruženje „Motajica“ otvorilo sezonu lova na divljač.

Gost 28. Sabora lovaca bio je i gradonačelnik Milorad Simić koji je svim članovima „Motajice“ poželio uspješan početak lovne sezone.

“Lovci su prema mom mišljenju, čuvari prirode. To se posebno ogleda u uništavanju štetočina. Sa udruženjem imamo dobru saradnju, naravno podržavamo i finansijski njihov rad, a najvažnija je svakako pružena ruka i dobra riječ”, kazao je gradonačelnik.

Predsjednik Lovačke sekcije Pojezna Miladin Aleksić kaže da je zadovoljan odzivom lovaca i gostiju, navodeći da sekcija broji 40 članova.

“Sabor je počeo takmičenjem u gađanju letećih meta. Ukupno je bilo 33 pucača i svake godine se održava na drugom mjestu. Mi smo svake 11. godine domaćini sabora, jer imamo 11 sekcija u sastavu udruženja”, rekao je Aleksić.

Predsjednik Lovačkog udruženja “Motajica” Nenad Čečavac rekao je da lovci saborovanjem nastavljaju tradiciju svojih predaka i pohvalio lovačku sekciju Pojezna na veoma uspješnoj organizaciji 27. saborovanja lovaca.