Mladi umjetnici se predstavili na prvoj večeri “Ljetne art scene”

ljetna art scena,jpg
Jul 13 2020

U subotu je otvoreno premijerno izdanje „Ljetne art scene“, festivala koji je organizovala Narodna biblioteka „Branko Radičević“ , na inicijativu književnice Aleksandre Marilović, profesorice muzike Milijane Žunić i pijanistkinje Dragane Latinović. Festival ima za cilj da se prikupe sredstva za kupovinu klavira za ovu ustanovu, što bi stvorilo mogućnost za održavanje više kulturnih događaja u ustanovi.
Svoje talente su prve večeri festivala pokazali Tea Stanković na gitari, violinistkinja Maja Orlando i pijanistkinja Dragana Latinović dok je Dajana Ćuk , student druge godine Akademije umjetnosti u Banjaluci , pokazala kako na licu mjesta nastaje umjetničko djelo. I derventski slikar Zdenko Bećarević je predstavio dio svog bogatog slikarskog opusa,a Sara Bogdan, mlada derventska umjetnica, je ponudila na prodaju jedno od svojih umjetničkih djela kako bi se prikupio novac za kupovinu klavira.
Organizatori ističu da im je želja da afirmišu mlade umjetnike kao i da festival preraste u tradicionalni kulturni događaj našeg grada koji bi ubuduće privukao i poznate umjetnike.
Organizatori su pozvali sve zainteresovane da podrže ovu akciju i doniraju sredstva na račun Kola srpskih sestara u Novoj banci 555-30000374934-72 sa naznakom „Za biblioteku”.