Kolektiv SŠC “Mihajlo Pupin”:”Dragi učenici, sanjajte i ostvarite velike snove”

maturanti .kraj godine,jpg
May 20 2020

Kolektiv SŠC „Mihajlo Pupin“ je danas ,20.maja, povodom završetka nastave za maturante i završetka jedne epohe njihovog života uputilo pismo svim maturantima u kojem stoji:

„Danas je iz JU SŠC “Mihajlo Pupin” izašla još jedna generacija gimnazijalaca,tehničara računarstva, mehatronike, elektroenergetike i obućara.

Izašla, metaforično. Po prvi put maturanti nisu gromoglasno, radosno i euforično ušli u zbornicu u 9:55h i tradicionalnim posljednjim zvonom oglasili svoj posljednji čas. Danas se po prvi put nisu okupili u školskom dvorištu niti vozili defile kroz grad. Međutim, ovo vanredno stanje u kojem su okončali svoje srednjoškolsko obrazovanje ne umanjuje činjenicu da smo ponosni na njih i sve njihove uspjehe koje su ostvarili tokom školovanja.

Uprkos teškim izazovima s kojima su se susretali tokom ove četiri godine, ovu etapu putovanja su završili sa sjajnim uspjesima na takmičenjima, konkursima, sportu, brojnim kulturnim dešavanjima, noseći sa sobom lijepe uspomene.

Ako smo nekad bili strogi prema vama, radili smo to s namjerom da vas pripremimo za mnogo veće izazove koji su pred vama. Sigurni smo da smo učvrstili vaše temelje i da vas spremne, zrele i odgovorne puštamo dalje u život. Uz naše vođstvo ste ovu prekretnicu savladali hrabro, dostojanstveno i sa entuzijazmom.
Srećni i ponosni smo što izvodimo generaciju koja za sobom nije ostavila niti jedan incident ili ružan događaj.

Pred vama su nova iskušenja i prepreke, koje ćete uz pomoć znanja, vještina i vrijednosti koje smo vam usadili, uspješno savladati.

Dragi učenici, ostanite dobri ambasadori svoje škole, budite dobronamjerni i velikodušni prema onima koje ćete sretati tokom života, sanjajte i ostvarite velike snove jer budućnost pripada vama“ .