Gradonačelnik Simić razgovarao sa novim rukovodstvom Policijske stanice u Derventi

sastanak sa rukovodstvom Policijske stanice Derventa 062
Jun 23 2021

Gradonačelnik Milorad Simić  danas je razgovarao sa novim   rukovodstvom  Policijske stanice u Derventi, komandirom  stanice Balatunović Milomirom,zamjenikom komandira  Pavlović Slavišom i pomoćnikom komandira Đekić Aleksandrom.

Primopredaja  dužnosti u Policijskoj stanici u Derventi obavljena je 16.juna, u prisustvu Komisije Policijske uprave Doboj, sadašnjeg komandira Balatunovića i prethodnog komandira stanice Grabovac Branka,koji je novim rješenjem imenovan za zamjenika komandira za kriminalitet u Policijskoj stanici Derventa.

Današnja posjeta i prvi susret sa gradonačelnikom Simićem  bila je prilika da razgovara o stanju bezbjednosti na području Dervente.Ocijenjeno je da je stanje zadovoljavajuće po svim segmentima bezbjednosti. Takođe, novoimenovani komandir Balatunović je gradonačelnika upoznao sa problemima sa kojima se susreću na terenu, među kojima je svakako  najveći onaj koji se odnosi na nepropisno parkiranje vozila u gradu, što je u velikoj mjeri  i uređeno. Problem je i prekovremeni rad ugostiteljskih objekata ali i masovnije okupljanje omladine na parking  prostoru kod sportske dvorane i kod objekata na Babinom brdu.

Razgovarano je i  o formiranju  Foruma za bezbjednost grada Derventa  kao i o mogućnostima i iznalaženju najboljih rješenja za instaliranje video nadzora,što bi poboljšalo svaki segment  bezbjednosti svih građana.

Gradonačelnik Simić je istakao da je saradnja rukovodstva grada i Policijske stanice u proteklom periodu bila dobra.Izrazio je nadu da će biti nastavljena i u narednom periodu ali i unaprijeđena  s obzirom na zapošljavanje mladih  kadrova u Policijskoj stanici .

Delegacija Policijske stanice je razgovarala i sa predsjednikom Skupštine grada Mirkom Zemunovićem.