Centar “Budućnost” svečano obilježio završetak godine

buducnost-derventa3
Dec 31 2018

Proteklog petka veselo je bilo i u Centru za djecu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“.Nakon posjete ministra porodice, omladine i sporta RS Sonje Davidović, koja je korisnicima dnevnog centra i učenicima uručila novogodišnje paketiće, uručeni su i paketići koje je obezbijedio načelnik opštine Milorad Simić.

Povodom završetka prvog polugodišta i podjele paketića priređen je prigodan program.Bila je ovo prilika da se sumiraju rezultati rada ustanove u ovoj godini.

„Ovu godinu smo pokušali obilježiti u skladu sa našim imenom, malo više smo razmišljali o budućnosti. Glavni momenat u našem radu bilo je osavremenjivanje rada i proširenje usluga. Zajedno sa ministarstvom smo početkom godine ušli u pilot projekat koji se tiče ranog tretmana za slijepu i slabovidu djecu sa područja cijele RS. Nastavili smo sa osavremenjivanjem rada pa smo prema ministarstvu podnosili zahtjev da proširimo našu djelatnost u smislu specijalističkih usluga socijalne rehabilitacije lica sa invaliditetom. Na kraju godine  se ipak nadam novim uslugama i poboljšanom funkcionisanju naših korisnika  u svakodnevnom životu“, rekao je direktor Vladan Popović , zahvalio se svim donatorima koji su obezbijedili paketiće za učenike i korisnike i to lokalnoj upravi i načelniku, Savezu slijepih  RS, Ministarstvu porodice, omladine i sporta i firmi „Veneto Shoes“ iz Dervente. Svečanosti je prisustvovao i zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić koji je svim korisnicima i učenicima poželio srećne praznike, a takođe i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić.

Opština Derventa i načelnik Milorad Simić ove godine osigurali su ukupno 520 paketića za Centar “Budućnost”, Udruženje“Sunce”, za mališane u JPU „Trol“, dva privatna vrtića „Bambi“ i „Vučko“  te za djecu roditelja zaposlenih u opštinskoj administraciji.