Budući prvačići svečano obilježili kraj predškolskog obrazovanja

prijem za mališane iz Trola 042
Jun 04 2021

Šezdeset mališana završilo je svoje predškolsko vaspitanje i obrazovanje u JPU „Trol“. Svoj  boravak u ovoj predškolskoj ustanovi  svečano su juče završili defileom  ulicama grada i tradicionalnim prijemom ,koji je za njih priredio gradonačelnik Milorad Simić. Na platou ispred Centra za kulturu, kroz igru i pjesmu ,oprostili su se i sa svojim tetama .

„ Ovo su mali maturanti, mali rastom ali veliki svojim postojanjem. Sreća su svojih roditelja,baka i deka .Danas je ovdje veliki broj roditelja i srodnika da proslavimo ovaj veliki dječiji praznik. Ovo je svojevrstan izlazak u život, u septembru idu u školske klupe i kod nas je tradicija da ih počastimo  torbama i poželimo  da budu dobri đaci, da porastu u velike ljude,da vole Derventu i da vole nas manje nego što mi volimo njih. Moje čestitke djeci, roditeljima i moje veliko hvala grupi vaspitača koji su  kroz posljednji period, više nego godinu dana ,prošli i kroz taj pandemijski oblik“,rekao je gradonačelnik Simić i poželio svim mališanima sreću u budućem životu i školovanju.

Direktor  „Trola“ Gordana Simić se zahvalila roditeljima  i gradonačelniku koji su im pružili punu podršku u njihovom radu u proteklom periodu te vaspitačima koji su iznijeli najveći teret vaspitanja i obrazovanja mališana.

„Danas je poseban dan za naše dječake i djevojčice ,njih šezdeset ,koji polaze u školu,a koji su bili kod nas u redovnom boravku u vrtiću već punih pet godina. Prepuštamo ih učiteljima i učiteljicama i vjerujemo da će i oni uraditi dobar posao, onako kao što smo i mi to uradili. Nažalost, pandemija nas je zaustavila u mnogim stvarima ali smo nekako isplivali iz svega toga i nismo dozvolili da našu motivaciju, želju i volju za radom ,a pogotovo naša velika ljubav prema djeci je učinila da danas ipak obilježimo njihov polazak u školu. Pozdravila bih naše roditelje,koji nas prate i podržavaju i koji su najveće blago ostavili nama u ruke i ukazali nam povjerenje. Gradonačelniku se takođe zahvaljujem kao našem  velikom drugu,koji je sve ove godine pružao prijateljsku ruku našem vrtiću“, rekla je Simićeva .Dodala  je  da je trenutno 75 mališana  koji pohađaju pripremni program u godini pred polazak u školu  tako da će oko 150 mališana ,koji su završili svoje predškolsko obrazovanje u vrtiću „Trol“ , u septembru krenuti u prvi razred. Ove godine u vrtić će biti upisano oko tridesetak mališana u dvije jasličke grupe,a  i ostali kapaciteti  će biti popunjeni sa dozvoljenim brojem djece.

Mališani su istakli  da im je drago što polaze u školu i da su u vrtiću puno naučili .Na svečanosti je budući školarac Nemanja Radanović  uručio gradonačelniku  ključ grada, zahvalio mu se u ime svih mališana na podršci koju im je pružao i zamolio ga da ključ preda njihovim mlađim drugarima dok su djevojčice Maša Tokić i Ajna Ibrišević  izvele recitacije.

Na svečanosti su djevojčicama i vaspitačicama uručene ruže.