ugovor sa EHTA -R,jpg
Sep 07 2020

Načelnik opštine Milorad Simić potpisao je proteklog petka ugovor o izvođenju radova u okviru realizacije izgradnje druge faze Vatrogasnog doma u Derventi. Ugovor je potpisan sa izvođačem radova, preduzećem „Ehta-R“ iz Dervente.

Objekat vatrogasnog doma se trenutno nalazi u samom centru grada i nije uslovan za obavljanje djelatnosti vatrogasne jedinice u pogledu  garažnog prostora , popravke vatrogasnih vozila i ostale vatrogasne opreme. Takođe, objekat se nalazi na mjestu gdje je frekvencija saobraćaja  veoma visoka, što znatno otežava brzu intervenciju vatrogasne jedinice. Zbog toga se krenulo u realizaciju projekta izgradnje novog vatrogasnog doma i trenutno je pri završetku prva faza.

„Nakon završetka prve faze, vrijedne 288 hiljada maraka , nadamo se da će već u prvoj polovini naredne godine vatrogasci moći da se usele u nove prostorije. Uskoro ćemo raspisati tender  za uređenje pristupnih ulica ovog objekta“,rekao je Simić.

Dragoljub  Ćustić, vlasnik preduzeća „Ehta-R“ , ističe da će u drugoj fazi biti postavljena krovna  konstrukcija na garažnom prostoru,a obuhvatiće i unutrašnje radove i fasadu.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Slaven Pijetlović je naglasio da radovi teku planiranom dinamikom te izrazio uvjerenje da će novi dom građanima pružiti veću sigurnost,a vatrogascima bolje uslove za rad.

Novi objekat će se sastojati od dva dijela , garaže površine300 kvadrata i upravnog dijela na dvije etaže.