Пријем за надарене ученике

Jun 21 2024

Градоначелник Дервенте Милорад Симић организовао је данас пријем и подијелио новчане награде за вуковце, ученике генерације и оне који су освојили прва мјеста на тамичењима.

Дервентске основне и средње школе, као и Музичка школа ОШ „Никола Тесла“, по завршетку школске године могу да се похвале са седам ученика генерације и укупно 22 „вуковца“, те шест ђака побједника такмичења и седам екипа које су својим школама донијеле награде са спортских и фолклорних смотри.

Поносну титулу ученика генерације из Средњошколског центра „Михајло Пупин“ носи Стефан Милојевић.

“За овај успјех било је потребно доста труда и залагања. Свакако, имао сам и слободног времена, захваљујући доброј организацији, а ипак као један од најупечатљивијих тренутака из средње школе је двоструко прво мјесто из математике и физике у регији”, казао је Милојевић који школовање планира да настави у Новом Саду.

Музичку школу са дипломом ученице генерације завршила је Сара Дубајић.

“Љубав према музици су ми на неки начин усадили родитељи, то јест, на њихов наговор сам уписала Музичку школу, а касније сам завољела да свирам клавир”, казала је Дубајићева.

Да су успјешни ђаци ипак највећи понос својих родитеља,  истакао је Томас Дритенпрајс.

“Не постоји мјера којом би се измјерио понос, а посебно јер знам да је мој син Марко, пошто се бави професионалним спортом, учио у ауту и хотелу, између такмичења, и изостао је са око 300 часова. Поносан сам јер је успио да уз све то заслужи све петице”, казао је Дритенпрајс.

Градоначелник је честитао свим успјешним ђацима њиховим наставницима, професорима и директорима школа, а посебно родитељима.

„То су дјеца која су најбоља од најбољих и са њима и њиховим родитељима смо данас подијелили задовољство. Од њих је очекивати да ће проносити лијеп глас о својој средини и ми се трудимо да их и на овај начин да их подржимо. Кроз буџет се годишње издваја око три милиона за образовање, почев од предшколског, основног, средњег, кроз сипендије студентима и подршку постдипломцима”, навео је Симић, додајући да је важно улагати у младе људе.

“Ми настојимо да сваке године из буџета града издвојимо око три милиона за дјецу и образовање, почев од подршке вантјелесној оплодњи, боравка у вртићу, првачићима, средњошколцима, а послије студентима кроз стипендије. Улагање у младе људе никад није погрешно, као ни обезбјеђивање бољих услова за њих и зато можемо да се похвалимо и значајним средствима уложеним у спортске терене и проширење капацитета вртића „Трол“ у висини од милион марака властитих средстава”, казао је Симић.

Из буџета града за ову годину за награде ученицима издвојено је укупно 7.470 КМ.