Преко 800 запримљених захтјева за борачки додатак

Sep 20 2023

У Градској управи Дервента у току је подношење захтјева за остваривање права на мјесечни борачки додатак.

Након што је стигла инструкција из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске да се ови захтјеви од 11. септембра подносе путем општинских/градских служби надлежних за послове борачко-инвалидске заштите према мјесту пребивалишта борца – у Градској управи Дервента до сада је запримљено преко 800 захтјева, а очекује се преко 2.000.

„Одсјек за борачко-инвалидску заштиту заприма захтјеве за остваривање права на мјесечни борачки додатак у складу са инструкцијом из ресорног министарства, а поступање по захтјевима ће услиједити након што Министарство достави одговарајућу одлуку односно уредбу. Позивамо све борце који до сада нису подносили захтјев за борачки додатак, без обзира на године живота и категоризацију да то сада ураде“, истичу из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности, те додаају да се додатне информације могу добити на број 053/315-180.

Захтјев за остваривање права на мјесечни борачки додатак доступан је у приземљу зграде Градске управе канцеларија број 4,као и на пријавници, а попуњен образац са копијом текућег рачуна (уколико ће се исплата вршити путем текућег рачуна) треба предати у исту канцеларију.

Из ресорног министарства су навели да захтјев за остваривање права на мјесечни борачки додатак могу да поднесу борци свих категорија (од прве до седме категорије) са навршених 45 година живота.