Први овогодишњи пријем за мајке новорођене дјеце

Mar 29 2024

Градоначелник Дервенте Милорад Симић организовао је данас традиционални пријем за  мајке новорођене дјеце, а свако дијете награђено је са 500 КМ.

Пријем је уприличен за 46 мајки које су родиле исто толико дјеце, од чега је 19 беба рођених 2023. године и 27 беба рођених 2024. године.

„Више од симболничне помоћи важније је да се сретнемо и упознамо једни друге и покажемо да стицање потомства једна од најљепших и најважнијих ствари. Ја свим родитељима и дјеци желим пуно среће и лијеп живот. Као управа града, трудили смо се да успоставимо што боље услове за живот“, казао је Симић.

За ову намјену из буџета је исплаћено 23.000 КМ.

Своје прво дијете стекла су 22 родитеља, а њих 12 је добило своје друго дијете. Трећи потомак обрадовало је 7 родитеља, а по четврти пут су усрећена четири, а пети један родитељ.

Породица Продић прије 2,5 мјесеца добила је своје четврто дијете и то четврто мушко од којих је настарији напунио десет година.

„ Нама ова помоћ заиста значи и пуни смо захвалности и знамо да то нема свагдје. Ми смо пресрећни, а ја заиста имам добру помоћ и подршку и од малишана, посебно од најстаријег. Око првог дјетета било је доста стрке и треме, али сада је све то доста лако“, каже тридесетогодишња мајка Данијела.

По захтјевима који су запримљени у 2023. години и исплатама за новорођену дјецу, прошле године рођено је 217 беба.

Више фотографије ОВДЈЕ.