Потписан уговор за изградњу канализацијe у вриједности од 733 хиљаде КМ

Jul 03 2024

Градоначелник Милорад Симић потписао је данас уговор са предузећем “Геокоп” о изградњи канализације у вриједности од 733.799,44 КМ са ПДВ-ом у улици Стевана Синђелића и у Новом Насељу.

Задовољство због почетка радова не крије ни Владимир Холовка из Улице Стевана Синђелић.

“Једна лијепа прича дошла је до краја. Захваљујем се градоначелнику и његовом тиму и вјерујем да ће радови бити успјешно  завршени”, рекао је Холовка.

У улици Стевана Синђелића канализација се ради у дужини од 1.470,00 метара, а у Новом насељу у улицама Косовке дјевојке, Филипа Вишњића и Бранка Ћопића у дужини од 849 метара.

“Сваки нови пројекат за Дервенту је од изузетне важности и причињавају послови који доносе боље услове живота за велики број становника. У Улици Стевана Синђелића канализацију ће добити 123 домаћинства, а у дијелу Новог насеља 31 корисник. Имамо добру сарадњу са мјештанима, који су и сами потврдили задовољство пројектом”, истакао је Симић.

Биљана Стојчић, која ће надзирати пројекат, нагласила је да се њима заокружује изградња канализационе мреже у дужини од 2.320 метара.

“Овим пројектом ће читаво Ново насеље и поменуна улица у Омерагићима бити покривена канализационом мрежом. На мрежу дужине 2.320 метара биће прикључена 154 домаћинства, а предвиђена је изградња препумпне станице у улици Стевана Синђелића која ће задовољити потребе колектора”, истакла је Биљана Стојчић, задужена за надзор реализације пројекта.